Neváhejte a zajistěte si své místo na akci Báňské spěšné vlaky , která se koná 13. dubna 2019.

Báňské spěšné vlaky

Neváhejte a zajistěte si své místo na akci Burčákový pochod , která se koná 12. října 2019 v Mutěnicích.

Vítáme Vás

Našim cílem je především vypravování zvláštních nostalgických vlaků do zajímavých lokalit či míst v Moravskoslezském kraji. Díky spolupráci s našimi partnery se nám daří naplňovat náš stěžejní záměr – a tím je popularizace železnice v očích široké veřejnosti. Cílíme především na rodiny s dětmi, pro které byl vlak vždy velkým lákadlem a oblíbeným dopravním prostředkem.

Nesoustředíme se však výhradně na rodiny s dětmi – mezi naše pasažéry patří i děti z ostravských dětských domovů, nebo například senioři, pro které vždy vyhrazujeme určitý počet míst v našich nostalgických vlacích.

Železnice nás baví

Náš region má širokou nabídku zajímavých kulturních či industriálních památek a naším cílem je spojování těchto míst za pomoci železniční dopravy.

Plánované události

Burčákový pochod

Na sobotu 12. října jsme pro Vás připravili zvláštní přímý rychlík z Ostravy do malebných Jihomoravských Mutěnic.
Zde se bude konat další ročník oblíbeného Pochodu slováckými vinohrady, alias „burčákový pochod“.

Náš přímý vlak vyrazí ráno z Ostravy, zastaví pro nástup v Přerově a Hodoníně a zaveze své pasažéry přímo do dějiště této věhlasné vinařské akce.

K večeru se vlak vydá zpět z Mutěnic do Ostravy- opět se zastávkami v Hodoníně a v Přerově.

Těšíme se na Vás,
team SŽS 🙂

Báňské spěšné vlaky

Dámy a pánové dovolujeme si vás pozvat na svezení po uhelných vlečkách Ostravsko- Karvinského černouhelného revíru našimi zvláštními poznávacími vlaky:

Báňské spěšné vlaky se vydají na svou pouť po vlečkové síti společnosti AWT o svátečním víkendu 13. dubna 2019 a projedou prakticky celý Ostravsko- Karvinský revír.

V sobotu vypravíme z Ostravy střed dva zvláštní osobní vlaky (v 10 a ve 14 hodin) a projedeme po někdejší Báňské dráze z Ostravy přes Orlovou- Porubu do Karviné- Dolů, od kud se dále vydáme po Košicko- Bohumínské dráze zpět do Ostravy. Cestou zastavíme na dvou fotozastávkách u dolů Michal v Michálkovicích a u vodní jámy Žofie v Orlové- Porubě, kde si pasažéři našeho vlaku budou moci pořídit unikátní fotografie osobního vlaku pod majestátem těžních věží. Jízdní doba sobotních vlaků bude činit něco málo přes dvě hodiny a poté co vám ukážeme vše zajímavé, co náš uhelný region nabízí- vrátíme se zpět do výchozí stanice Ostrava střed (se zastávkami na Stodolní a na hlavním nádraží).

Pasažérům bude podávat výklad náš ostřílený fundovaný průvodce a k dispozici ve vlaku bude i drobné občerstvení. Cestující se například dozví, které lokalitě (a proč) se v Karviné- Dolech říkalo Prior, nebo o kolik metrů někdejší staré Karvinské nádraží pokleslo v důsledku těžby.

Těšíme se na Vás,

Pivovar Radegast

Dámy a pánové dovolujeme si vás pozvat na výlet do pivovaru Radegast, spojený se školou čepování piva, který jsme pro vás společně s pivovarníky v Nošovicích připravili na 23. března 2019.

V 9:20 se náš výletní motoráček vydá z Ostravy střed přes Ostravu Kunčice, Havířov, Albrechtice a Český Těšín přímo na pivovarskou vlečku do Nošovic. Tam si naše pasažéry převezmou pivovarští tovaryši a představí jim všechna zajímavá zákoutí, od pivovarských sklepů po pivovarskou věž s fenomenálním výhledem na Beskydské okolí.

V pivovarské věži bude připraven zlatý hřeb programu – škola čepování piva pod vedením mistra výčepního, doplněná i o drobné občerstvení. Po skončení bezmála tříhodinového programu se náš vlak vydá zpět do Ostravy, opět přes Těšín, Albrechtice a Havířov.

Po celou dobu jízdy bude o dobrou pohodu pasažérů postaráno našim usměvavým vlakovým personálem a k dostání ve vlaku bude i občerstvení nejen z Nošovické produkce.

Těšíme se na vás,

Pivovar Radegast

Pro velký zájem cestujících jsme se rozhodli vypravit vlak ještě v neděli.

Dámy a pánové dovolujeme si vás pozvat na výlet do pivovaru Radegast, spojený se školou čepování piva, který jsme pro vás společně s pivovarníky v Nošovicích připravili na 23. a 24. února 2019.

Těšíme se na vás,

5 Vozů