Vítáme Vás

Našim cílem je především vypravování zvláštních nostalgických vlaků do zajímavých lokalit či míst v Moravskoslezském kraji. Díky spolupráci s našimi partnery se nám daří naplňovat náš stěžejní záměr – a tím je popularizace železnice v očích široké veřejnosti. Cílíme především na rodiny s dětmi, pro které byl vlak vždy velkým lákadlem a oblíbeným dopravním prostředkem.

Nesoustředíme se však výhradně na rodiny s dětmi – mezi naše pasažéry patří i děti z ostravských dětských domovů, nebo například senioři, pro které vždy vyhrazujeme určitý počet míst v našich nostalgických vlacích.

Železnice nás baví

Náš region má širokou nabídku zajímavých kulturních či industriálních památek a naším cílem je spojování těchto míst za pomoci železniční dopravy.

Plánované události

Mikulášské vlaky v Ostravě

Dámy a pánové zveme vás, ale hlavně vaše děti, na svezení našimi Mikulášskými vláčky po Ostravském železničním uzlu:
Ty budeme vypravovat na svou okružní jízdu po Ostravském železničním uzlu v sobotu a neděli 3. a 4. prosince z nádraží Ostrava střed .
Odjezdy z nádraží Ostrava střed jsou naplánovány na 10:05, 12:05 a 14:05 hodin.
Ve vlaku nesmí chybět Mikulášská družina, která naše malé pasažéry za básničku nebo písničku odmění drobnou nadílkou.
Vzhledem k situaci na trzích s energiemi však v letošním roce předpokládáme zvýšený počet zlobivých dětí a intenzivnější zájem spíše o uhlí, než o sladkosti. Naši čerti proto budou touto cennou komoditou raději předzásobeni.
Po celou dobu jízdy se o dobrou pohodu pasažérů na palubě bude starat naše usměvavá vlaková četa, k dispozici bude drobné občerstvení formou roznášky a o zábavu ve vlaku bude také bohatě postaráno 🙂
Jízdenky zakoupíte online prostřednictvím odkazu: http://szs.reenio.cz

Těšíme se na Vás,
váš team SŽS 🙂

Burčákový rychlík do Mutěnic 8. 10. 2022

Dámy a pánové zveme vás na výlet našim Burčákovým rychlíkem:
Vyrážíme v sobotu 8. října v 6:43 ze stanice Ostravy střed, cestou zastavíme pro nástup na Stodolní, Ostravě hlavním nádraží, Svinově, Přerově a Hodoníně a pofrčíme rovnou do malebných jihomoravských Mutěnic kde se bude konat již 46. ročník oblíbeného Burčákového pochodu a věhlasné jihomoravské pohostinnosti.
Ve vlaku se o Vaši dobrou pohodu a komfort bude starat naše usměvavá vlaková četa, k dispozici budeme mít drobné občerstvení formou roznášky a jak už je u nás zvykem, tak o zábavu cestou bude dobře postaráno.
Vinaři v Mutěnicích pro vás budou mít tradičně otevřeny své „búdy“ a v nich připraven letošní vynikající burčák i mladé víno vlastní produkce.
V okolí se bude také odehrávat bohatý doprovodný program a k dostání zde bude spousta vynikajících krajových specialit připravených ve zdejších uzácích a sklépcích.

Jízdenky na náš výletní vlak lze online zakoupit na webové adrese: http://szs.reenio.cz

Těšíme se na Vás,
váš team SŽS 🙂

Pociąg wycieczkowy na Winobranie w Valticach

Śląskie Stowarzyszenie Kolejowe, Cieszyński Szlak Wina, Euroregion Śląsk Cieszyński i Grono Tour serdecznie zapraszają na wycieczkę pociągiem na coroczne winobranie w Valticach. Pociąg pojedzie w sobotę 1 października z Czeskiego Cieszyna.

Coroczne święto wina w Valticach oferuje tegoroczne wina z Moraw, świeżego burczaka, bogaty program muzyczny, a wszystko w scenerii bajecznego starego miasta i majestatycznego valtickiego zamku otoczonego morawską przyrodą.

Odjazd pociągu z Czeskiego Cieszyna o godz. 8:14, przyjazd do Valtic o 10:53. Wyjazd z powrotem planowany jest na godz. 19:15, powrót do Czeskiego Cieszyna o 21:51.

Cennik na przejazd pociągiem w obie strony:

• Czeski Cieszyn – Valtice – Czeski Cieszyn
  • Dorosły: 600 koron / 120 złotych
  • Dziecko 3-15 lat: 300 koron / 60 złotych
  • Dziecko do 3 lat: bezpłatnie (bez miejsca siedzącego)
  • Rower: 200 koron / 40 złotych

Cennik na wstęp na valtickie winobranie:

• Dorosły: 390 koron / 78 złotych
  • Dziecko do lat 15: wstęp wolny
Uwaga! Cena obowiązuje tylko przy zakupie biletów online. Przy zakupie bezpośrednio przed imprezą bilet kosztuje ok. 500 koron czeskich (ok. 100 złotych).
Wejście na winobranie nie jest obowiązkowe. Można kupić tylko bilet na pociąg i odwiedzić bezpłatną część programu w Valticach.
Zakup biletów na stronie http://szs.reenio.cz
(można zarezerwować od razu zarówno pociąg, jak i bilet na winobranie)

W pociągu będzie można skorzystać z oferty przekąsek, organizatory gwarantują również wagon do przewozu rowerów. W pociągu akceptowane są zarówno polskie złote, jak i czeskie korony (płatność tylko gotówką).

Z przyjemnością spotkamy się w naszym pociągu:)

Slaskie stowarzyszenie kolejowe 🙂

Valtické VINOBRANÍ 1. 10. 2022

Dámy a pánové zveme vás na výlet na věhlasné slavnosti vína, burčáku a dobré nálady do malebných jihomoravských Valtic.
Na náměstí se bude konat věhlasné Valtické vinobraní, bude krojovaný průvod, mladé víno, čerstvý letošní burčák, spousta dobrot k zakousnutí, hudební program, dvě scény ve městě, program ve Vinařské akademii a mnoho dalšího zajímavého k vidění a chutného k ochutnání.
Náš výletní rychlík vyrazí na jižní Moravu v sobotu 1. října po osmé ráno z Českého Těšína.
Zastaví pro nástup v Havířově, Ostravě Vítkovicích, Přerově a Břeclavi, aby do své cílové stanice ve Valticích- městě dorazil v 10:53.
Odjezd zpět ze zastávky Valtice- město je naplánován na 19:15 a po cestě zpět do Českého Těšína zastavíme opět v Břeclavi, Přerově, Ostravě- Vítkovicích a Havířově.
Příjezd do Českého Těšína bude ve 21:51.
Po celou dobu se o vaši dobrou pohodu a komfort na palubě našeho vlaku bude starat naše usměvavá vlaková četa, bude tradičně postaráno o dobrou zábavu během jízdy a k dispozici bude i drobné občerstvení formou roznášky.
V rámci partnerské a přeshraniční spolupráce se nám také podařilo vyjednat slevu na zakoupení vstupného na oficiální část Valtického vinobraní pro pasažéry našeho vlaku:
V našem online předprodeji lze vstupné zakoupit za výhodnou cenu 390 Kč, zatímco při prodeji na místě bude cena činit 500 Kč pro dospělé a děti do 15 let mají vstup zdarma.
Zakoupení vstupného však není povinné- lze zakoupit pouze jízdenku na vlak a ve Valticích navštívit bezplatnou část programu ve městě a jeho okolí.

Jízdenky lze online zakoupit na adrese: http://szs.reenio.cz

Těšíme se na viděnou ve vlaku,
Váš team SŽS 🙂

5 Vozů