Mimořádné vlaky na Borůvkové hody v Malé Morávce

Zrealizovali jsme projekt určený široké veřejnosti: „vlak na Borůvkové hody v Malé Morávce“: Projekt zahrnoval vypravení zvláštních vlaků z Ostravy do Malé Morávky a z Malé Morávky do Bruntálu při příležitosti konání Borůvkových hodů v Malé Morávce.

Ve dnech 19. a 20. Srpna 2017 vypravil SLEZSKÝ ŽELEZNIČNÍ SPOLEK mimořádné spěšné vlaky, vedené motorovými vozy řady M 152 spolu s přípojným vozem řady 010. Vlaky v sobotu i neděli vyjely shodně, ráno v 7:05 z Ostravy a do Malé Morávky dorazily v 9:30. V rámci této akce byly také vypraveny čtyři páry osobních vlaků mezi Malou Morávkou a Bruntálem, v každém ze dvou provozních dnů. Mimořádné osobní vlaky sloužily k návozu a odvozu návštěvníků tradiční akce pořádané obcí Malá Morávka – Borůvkových hodů.

Vlaky se setkaly se značným ohlasem z řad široké veřejnosti, železničních nadšenců, ale především ze strany rodin s dětmi. Největším lákadlem pro místní obyvatele byla možnost projet se vlakem po trati, kde není běžná osobní doprava provozována od roku 2009.

Na akci finančně přispěl Moravskoslezský kraj a také město Bruntál. Oběma patří náš velký dík.

Reklamy