O nás

Jsme mladým spolkem pro podporu a rozvoj odkazu historie železnic ve zdejším regionu.
Našim cílem je především vypravování zvláštních nostalgických vlaků do zajímavých lokalit či míst v Moravskoslezském kraji. Díky spolupráci s našimi partnery se nám daří naplňovat náš stěžejní záměr – a tím je popularizace železnice v očích široké veřejnosti. Cílíme především na rodiny s dětmi, pro které byl vlak vždy velkým lákadlem a oblíbeným dopravním prostředkem.

Nesoustředíme se však výhradně na rodiny s dětmi – mezi naše pasažéry patří i děti z ostravských dětských domovů, nebo například senioři, pro které vždy vyhrazujeme určitý počet míst v našich nostalgických vlacích.

Náš region má širokou nabídku zajímavých kulturních či industriálních památek a naším cílem je spojování těchto míst za pomoci železniční dopravy.

Mezi naše záměry do budoucna patří také obnova a provozování historických objektů, historických vozidel a kulturních památek na území MS kraje, tedy rozvoj kulturního dědictví železnice.