Báňské spěšné vlaky po Ostravsko- Karvinském černouhelném revíru 2024

Pojeďte se s námi svézt speciálním Báňským spěšným vlakem po uhelných vlečkách kolem Ostravsko- Karvinských dolů:

I letos pro vás máme připraveny společně s PKP CARGO INTERNATIONAL  a. s. komentované okružní jízdy našimi mimořádnými osobními vlaky, které budou jezdit po neveřejných uhelných vlečkách v Ostravsko- Karvinském černouhelném revíru.

Vezmeme Vás do míst, kam obyčejně osobní vlaky nejezdí a kde je běžným smrtelníkům vstup přísně zakázán.

Podíváme se například pod třídírnu dolu Michal a prohlédneme si z blízka těžní věž vodní jámy Žofie. Představíme Vám monumentální komplex dolu Darkov z netypické perspektivy a navštívíme i poslední činnou šachtu v České republice- severní závod dolu ČSM.

Sobotní ODJEZDY budou vždy ve 12:35 ze stanice Ostrava střed

Nedělní ODJEZDY budou vždy ve 12:35 ze stanice Havířov.

Okružní jízda bude trvat cca dvě a půl hodiny, během kterých se dozvíte spoustu zajímavých informací a o dobrou pohodu na palubě vlaku se bude starat naše usměvavá vlaková četa. K dispozici bude také drobné (a řádně vychlazené) občerstvení formou roznášky. Součástí jízdy jsou také tři fotozastávky, během kterých si pasažéři budou moci z vlaku vystoupit a pořídit si zajímavé fotografie osobního vlaku pod majestátem těžních věží.

Trasa vlaku v sobotu:

ÚZK, důl Barbora (14:58)

Prostřední Suchá

Havířov (15:30)

Online rezervace jízdenek je k dispozici na stránkách reenio: http://szs.reenio.cz

Tyto poznávací Báňské spěšné vlaky jme pro vás mohli i letos připravit díky finanční podpoře Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Děkujeme! 🙂

Těšíme se na Vás,

váš team SŽS 🙂